Nepodceňujte silu hashtag na Instagrame

Instagram je za posledné roky najviac rastúca sociálna sieť a je len málo používateľov internetu, ktorí by ju nepoznali. Kým pred 3 rokmi firmy o ňu nemali záujem, tak dnes už na Instagrame nemôžu chýbať. Ako ale na Instagrame zvýšiť dosah svojich príspevkov a ako nabrať followerov? Jednoducho. Pomocou hashtag na Instagrame.

Čo je hashtag?

Hashtag na Instagrame slúži na to, aby ste popísali a označkovali (otagovali) váš príspevok. Či už tematicky alebo popíšete obsah príspevku. Na základe toho, Instagram vie o čom je príspevok.

Hlavnou výhodou je možnosť vyhľadávania príspevkov pomocou hashtagu. A tu je skrytá celý význam, prečo by sme mali používať #hastagy v príspevkoch.

Prečo používať hashtag na Instagrame?

Dnes už nikto nespochybní význam SEO pre web stránky. Jeho hlavný účel je, aby ste sa zobrazovali vo vyhľadávačoch zdarma ľuďom, ktorých zaujíma váš obsah. A niečo podobné je aj na Instagrame!

Ten na základe svojich algoritmov a AI ponúka príspevky (v časti Search), ktoré by sa vám mohli páčiť aj na základe tém príspevkov, s ktorými ste mali interakciu v minulosti. Takto vás môžu spoznať aj ľudia alebo zákazníci, ktorí o vás nikdy nepočuli, ale zaujímajú sa o danú tému, či produkt. Aj preto je dôležité pridávať hashtagy do príspevkov a určiť o čom je váš príspevok.

Instagram pred pár mesiacmi spustil aj možnosť odoberať okrem stránok aj konkrétne #hastagy. Vďaka tomuto sa budete zobrazovať len používateľom, ktorí majú o daný produkt alebo tému záujem a zvýšite si tým organický reach (ako my hovoríme dosah). Všimnite si tú podobnosť so SEO a Google Search.

Aké hastagy používať?

Na opis príspevku môžete použiť maximálne 30 hashtagov. Vždy používajte také, ktoré opisujú daný príspevok. Jedným spôsobom je použitie všeobecného hashtagu (napr. #macka #bratislava #moleskine).

Nezabudnite ani na longtail a konkrétne hastagy (napr. #perzskamacka #petrzalka #moleskinezapisnik).

Ak ste influencer, tak odporúčame používať vlastný hashtag, ktorý vás bude vystihovať a ľudia si vás pod ním zapamätajú (napr. Sajfa: #VaseLajkySuMojeKridla).

Na internete existuje výborný nástroj, ktorý vám prezradí po zadaní konkrétneho #, aké možné varianty použiť.

Stránka https://all-hashtag.com vám pomôže s výberom správnych tagov a rovnako tak si môžete pozrieť štatistiky najpoužívanejších hashtags.

 

Ako teda začať?

Správa sociálnych sieti sa dá robiť aj kvalitne, ak využijete všetky možnosti, ktoré vám ponúkajú. Preto pre zvýšenie organického dosahu a interakcie príspevkov na Instagrame určite nezabudnite na #hashtagy, ale aj Instagram Story. Nezaberú veľa času a prinesú vyšší dosah.

Cover photo by Freepik